Kesäkuun päivitykseen tulee muun muassa mahdollisuus käyttää valintaruutua Valintaruutu liimatun lasin vaihdolle tai kiveniskun korjaukselle 

 

Linkki julkaisutietoihin löytyy CABASin aloitussivun oikeasta yläreunasta. 

 

Kesäkuun julkaisutietojen yhteenveto  

CABAS: Ajoneuvo-välilehdelle on lisätty ajoneuvoon liittyviä tietoja 
CABAS: Valintaruutu liimatun lasin vaihdolle tai kiveniskun korjaukselle  

 

CABAS: Ajoneuvo-välilehdelle on lisätty ajoneuvoon liittyviä tietoja  

Ajoneuvo-välilehdelle on lisätty ajoneuvon käyttövoimatiedolle uusi kenttä. Käyttövoimatieto tulee Trafi-kyselyn kautta, jos tieto on ollut saatavilla. Jos Traficom ei palauta tätä tietoa niin kenttä ei tule näkyviin. 

 

 

CABAS: Valintaruutu liimatun lasin vaihdolle tai kiveniskun korjaukselle 

Kesäkuun julkaisussa on otettu käyttöön valintaruutu, joka aktivoidaan, jos vaurio sisältää ainoastaan liimatun lasin vaihtoon tai kiveniskun korjaukseen liittyviä työvaiheita. 

Valintaruutu on käytettävissä sekä lasi- että korilaskelmalla, ja se on oletusarvoisesti valittuna, kun vahinkolajina on Lasi. 

Tämän valintaruudun ansiosta käyttäjä saa laskelmalle aina oikean aloitusajan. 

Liimatun lasin vaihdon ja kiveniskemän korjauksen ajat perustuvat lasiaikatutkimukseen, ja ne on kuvattu tarkasti CABASissa olevassa sovellutusohjeessa "Ajoneuvon lasikorjausten korjausajan määrityksen ohje” (linkki). 

Aikaisemmin käyttäjän oli tiedettävä jo laskelmatyyppiä valittaessa, sisältääkö vaurion korjaus myös korityövaiheita, jotka eivät liity liimatun lasin vaihdon ja kiveniskukorjauksen aikatutkimuksen mukaisen lasivaurion korjaukseen 

Jos valitsee Lasilaskelman ja vaurion korjaaminen sisältää lisäksi muuta, kun CABASin liimalasin vaihtoon tai kiveniskunkorjaukseen liittyvää korityötä, kuten oven avattavan lasin vaihdon, niin silloin valintaruutua ei aktivoida, jolloin CABAS sisällyttää laskelmaan koritöissä käytettävän MYSBY-aikatutkimuksesta saadun aloitusajan.  

Lasitöihin kannattaa lähtökohtaisesti käyttää aina lasilaskelmaa. 

 

Kun valintaruutu on valittuna (pelkästään liimatun lasin vaihto tai kiveniskun korjaus), laskelmassa käytetään pelkästään lasiaikatutkimuksen aloitusaikaa. 

Kun valintaruutu ei ole valittuna (lasityö sisältää myös korityötä), laskelmassa käytetään lisäksi MYSBY-aloitusaikaa