I majreleasen inför vi ett antal förändringar i CABAS. Utöver det har vi också rättat buggar och gjort prestandaförbättringar i systemet. 


Efter läsning har du tillgång till release notes i CABAS genom att klicka på ikonen "Releaseinformation" uppe till höger i den övre menyraden. Sammanfattning Release notes Maj


CABASUppdatering till 64-bitarsklient  

CABAS: Ny datakälla för VIN-verifierad fordonsinformation

CABAS: Nytt underleverantörsavtal

CABAS: Vi introducerar CABAS Parts Catalogue
CABAS: Uppdatering till 64-bitarsklient

Från och med denna release uppdateras CABAS till en 64-bitarsapplikation. Vi gör detta för att förbättra prestanda och driftsäkerhet i systemet.  

 

För att köra 64-bitarsversionen av CABAS måste ditt operativsystem stödja 64-bitarsapplikationer. En 32-bitarsversion finns fortfarande med i installationen om du får problem, du hittar den genom att söka efter ”CSP (32bit)” på din dator.

 CABAS: Ny datakälla för fordonsinformation

Från och med denna release introducerar vi en ny datakälla för grundläggande fordonsinformation (AutoDAP). Baserat på fordonets VIN-kod kommer följande information att vara tillgänglig för alla märken som ingår i CABAS VIN-kodsfiltrering/CABAS Parts Catalogue: 


• Fordonsmodell 


• Första registreringsdatum (endast tillgängligt för Finland och Estland) 


• Eventuellt utrustningspaket 


• Karosstyp 


• Bänsletyp 


• Färgnamn 


• Färgkod 


Detta hjälper dig att välja rätt CABAS-modell och få rätt färginformation. 

Den nya funktionen fungerar för plåt- och glaskalkyler. CABAS: Nytt underleverantörsavtal 


För att öka transparensen i underleveranser introducerar vi en ny funktionalitet i CABAS, nämligen underleverantörsavtalet. Framöver kommer kopplingen av underleverantören till huvudverkstaden alltid att kräva att en underleverantör läggs till och att ett underleverantörsavtal upprättas. Underleverantörsavtalet är en del av transportkostnadsavtalet och det har tre parter  


1. Verkstaden 

2. Underleverantören 

3. Försäkringsbolaget


Alla parter måste godkänna avtalet för att underleverantörskopplingen skall träda i kraft. Om det inte finns något behov av transportkostnadsavtal, kan ett underleverantörsavtal upprättas utan transportkostnadsavgift. Mer detaljerade instruktioner och en instruktionsvideo finns på CABAS-supportsidan.


 

 


CABAS: Vi introducerar CABAS Parts Catalogue 


CABAS Parts Catalogue är en reservdelskatalog integrerad i CABAS som kan användas för att komplettera reservdelslistan med VIN-verifierade reservdelar. CABAS Parts Catalogue är en tilläggstjänst som beställs separat.  


CABAS Parts Catalogue ger tillgång till artikelnummer, pris och bilder från biltillverkaren för alla bilmärken som stöds av CABAS VIN-kodsfiltrering. Antalet bilmärken i katalogen ökar ständigt och för många märken redovisas även historiska reservdelsnummer. Det är också möjligt att lägga till reservdelar som inte finns i CABAS-modellens lista. 


Fördelar med CABAS Parts Catalogue 


  • Komplettera kalkylen med VIN-matchade delar 
  • Enkelt och intuitivt gränssnitt 
  • OEM reservdelsdata för ett ständigt växande antal bilmärken


INTRODUKTIONSERBJUDANDE! 


Just nu är det extra fördelaktigt att skaffa CABAS Parts Catalogue. Beställer du innan den sista juni får du 50% rabatt på årslicensen! Du beställer precis som vanligt och rabatten dras på din första faktura. 


Mer information om priser, ingående bilmärken och beställning hittar du på vår webb.