I novemberreleasen inför vi ett antal förändringar i CABAS. Utöver det har vi också rättat buggar och gjort prestandaförbättringar i systemet.

Viktigt

Nu uppdaterar vi systemkraven för CABAS och CAB Plan. Det innebär att du efter denna release kommer att behöva Windows 10 (inte RT)/Windows Server 2016 eller senare för att köra programmet. Se till att din dator uppfyller kraven. Mer om systemkraven hittar du HÄR.

Efter läsning har du tillgång till Release notes i CABAS genom att klicka på ikonen "Releaseinformation" uppe till höger i den övre menyraden.

Sammanfattning Release notes November

CABAS: ”Extraljus” är nu tillagt i CABAS standardrader

CABAS: Exportera användarregistret för den egna organisationen

CABAS: Verkstaden kan inte själv koppla underleverantörer

CABAS: ”Extraljus” är nu tillagt i CABAS standardrader

Eftersom extra ljus tas bort och byts ut frekvent i samband med skadereparation har vi nu lagt till "Extraljus" (borttagning/montering och utbyte) som generella standardrader i CABAS.

För att kunna använda de nya standardraderna behöver du importera dessa till ditt CABAS. Detta gör genom att klicka på Grunddata (1) => Standardrader (2) => Importera… (3) => CABAS generella standardrader (4) => OK (5)

Välj de nya raderna (6) och klicka ”OK” (7). Klart!

CABAS: Exportera användarregistret för den egna organisationen

Det är nu möjligt att exportera användarregistret för din organisation. Denna funktion kräver administratörsrättigheter i CABAS.

Om du vill exportera användarregistret för den egna organisationen gör du följande:

Klicka man på ”Inställningar” (1). Som default visas vyn ”Användare”. Nu kan du i ”Filter” (2) välja vilken användargrupp du vill att exportera. När du gjort ditt val klickar du på knappen ”Export…” (3) – denna knapp visas endast för användare med administratörsrättigheter.

Nu ska du bestämma på vilken plats csv-filen ska sparas (4) och vad filen den heta (5). Klicka sedan på ”Spara” (6).

Beroende på antal användare som exporteras kan själva exporten ta kort eller längre tid.

CABAS: Verkstaden kan inte koppla underleverantörer själv

På grund av ökade säkerhetskrav har vi tagit bort möjligheten för huvudverkstaden att själv koppla underleverantörer (lack- och plastverkstäder).

När en verkstad vill lägga till en lack- eller plastverkstad som underleverantör ska verkstaden kontakta det aktuella försäkringsbolaget och be dem göra kopplingen.

Detta påverkar inte befintliga underleverantörkopplingar eller kalkyler.

Instruktionen för hur försäkringsbolag kopplar en underleverantör till huvudverkstaden finns på CABAS FAQ-sida.