I och med denna release inför vi den nya VIN-kodstjänsten i CABAS. 
 

Efter läsning har du tillgång till Release notes i CABAS genom att klicka på ikonen "Releaseinformation" uppe till höger i den övre menyraden. 

 

Sammanfattning Release notes december 

 

CABAS: Introduktion av den nya VIN-tjänsten i CABAS 
CABAS: Avisering om VIN-tjänst Volvo  

 CABAS: Ny VIN-tjänst i CABAS 


Äntligen är det dags – vi släpper första etappen av vår VIN-tjänst som ska hjälpa dig som användare att få en högre kvalitet på första kalkylen med bättre träff på rätt reservdel. Reservdelssökning eller filtrering baserat på VIN-kod tillåter systemet att föreslå en reservdel som passar det individuella fordonet direkt. Den nya tjänsten ingår i CABAS-licensen och kostar därför inget extra (observera att detta inte gäller den befintliga VIN-kodstjänsten för Volvo, se separat not). 
 
De enligt VIN-koden korrekta reservdelarna för respektive fordon blir markerade med en bock i en ny kolumn ”VIN” i åtgärdshanteringen (se röd pil nedan)… 


En bild som visar text 
Automatiskt genererad beskrivning 
 
…och redovisas också med en bock i en ny kolumn ”VIN” på reservdelsspecifikationen (se röd pil nedan) och även i PDF-utskriften och arkiv. 


En bild som visar text 
Automatiskt genererad beskrivning 


Bockarna kommer att justeras när reservdelar uppdateras manuellt eller via integration. 
 
I ett första steg kommer matchning mot VIN-kod att kunna göras mot bilar från V.A.G (VW, Audi, Skoda, Seat och Cupra) samt BMW och MINI. Fler bilmärken kommer att införas löpande. Vi kommer arbeta kontinuerligt tillsammans med vår leverantör för att introducera fler bilmärken. Införande av nya märken kommer inte att vara bundet av CABAS-releaser utan kommer att göras allteftersom reservdelsdata med hög tillförlitlighet blir tillgänglig. 
 
VIKTIGT!  
- VIN-tjänsten fungerar initialt bara för Plåt-kalkyler 
- Endast kalkyler som skapades efter 2022-12-12 kommer att ha VIN-sökning tillgängligt. 
- För kalkyler som skapades som en kopia kommer VIN-sökning att fungera om kalkylen först blivit sparad, stängd och återigen öppnad 
 

 
CABAS: Avisering om VIN-tjänst Volvo
 


Den befintliga VIN-tjänsten för Volvo kommer finnas kvar till dess att Volvo införlivas i den nya VIN-kodslösningen. Det betyder att det till dess, precis som nu, kommer att vara förenat med en kostnad att använda den nuvarande VIN-tjänsten för Volvo. När vi har utökat den nya tjänsten med Volvo kommer VIN-förfrågningar vara gratis även för Volvo.