I novemberreleasen av CABAS har vi gjort några mindre förändringar i gränssnittet. Vi har också förberett CABAS för den kommande VIN-kodssökningen som introduceras i en separat release den 12 december. 
 

Efter läsning har du tillgång till Release notes i CABAS genom att klicka på ikonen "Releaseinformation" uppe till höger i den övre menyraden. 

 

Sammanfattning Release notes November 

 

CABAS: Fältet ”Drivmedel” blir obligatoriskt i kalkylen  
CABAS: Förändringar i integrationer mot DMS  
CABAS: Fältet ”Drivmedel” blir obligatoriskt i kalkylen 

Från och med denna release är fältet ”Drivmedel” på fliken ”Ägare/Fordon” obligatoriskt – det går alltså inte kan skicka iväg kalkylen till försäkringsbolaget om uppgiften saknas. Har du inte fått uppgiften genom Trafi-förfrågan, via DMS eller helt enkelt glömt att fylla i så får du en påminnelse om detta när du försöker skicka kalkylen: 


 


För att underlätta har vi lagt till en listruta där du kan ange fordonets drivmedel. 
CABAS: Förändringar i integrationer mot DMS 

Som ett steg i att förbättra våra integrationer mot olika affärssystem introducerade CAB för en tid sedan en ny version av vår DMS-integration (version 2). Det innebar bland annat att listpris och rabatt som skickas från DMS kan visas i specifikationen. Efter denna release kommer våra integrationer endast att stödja den nya versionen. 

Om en verkstad fortfarande använder sig av den gamla versionen kommer ett felmeddelande visas: 


 


Skulle detta hända, måste du vända dig till din IT-ansvarige och din DMS-leverantör för att uppgradera din integration till version 2.