I aprilreleasen inför vi bland annat Arkiveringstjänst för kalkyler.

Efter läsning har du tillgång till Release notes i CABAS genom att klicka på ikonen "Releaseinformation" uppe till höger i den övre menyraden.

 

Sammanfattning Release notes April

CABAS: Ny arkiveringstjänst i CABAS
CABAS: Ny arkiveringstjänst i CABAS

Vi har i tidigare release notes och nyhetsbrev informerat om införandet av en arkiveringstjänst i CABAS. Nu är det äntligen dags!

Hur fungerar Arkiveringstjänsten?
Kalkyler som är mellan 3 och 10 år gamla arkiveras nu automatiskt som PDF-filer. Observera kalkylens ålder räknas från det datum när kalkylen senast ändrades. Kalkyler som är äldre än 10 år rensas sedan release 21.2 automatiskt bort från CAB:s lagringsplats.

 


Du kan välja att söka även bland arkiverade kalkyler genom att markera kryssrutan ”Inkludera arkiverade” nedanför ”Sök”-knappen (1 i bilden ovan).
Sökresultatet visar alla träffar för sökkriteriet; arkiverade kalkyler som är äldre än tre år sedan senaste ändring (2 i bilden ovan) markeras i kolumnen för Arkivstatus som ”Arkiverad”.


Högerklicka på önskad arkiverad kalkylrad och du har fyra val (3 i bil
den ovan):


  • Öppna arkiverad PDF (en arkiverad kalkyl kan INTE längre öppnas i CABAS för fortsatt arbete)
  • Ladda ner arkiverad PDF (du kan spara undan en arkiverad kalkyl på en egen externa lagringsplats)
  • Ladda ner bilagor (om kalkylen innehåller bilagor så kan dessa laddas ner som en ZIP-fil)
  • Radera arkiverad PDF och bilagor (OBS! En raderad kalkyl kan INTE återskapas!)Vad är inkluderat i en arkiverad kalkyl (PDF)?
En arkiverad kalkyl innehåller alla specifikationer som utgör kalkylresultatet i CABAS idag (1 i bilden nedan), alla i kalkylen bifogade foton med tillhörande metadata (2 i bilden nedan) och en ny rapport som visar upp kalkylhistoriken (3 i bilden nedan)

Även bifogade dokument läggs till arkiverade kalkylers PDF.