Huhtikuussa julkaisemme muun muassa laskelmien arkistointipalvelun.

Luettuasi pääset julkaisutietoihin CABASissa napsauttamalla "Julkaisutiedot" -kuvaketta ylävalikkopalkin oikeassa yläkulmassa.

Yhteenveto huhtikuun 2022 julkaisutiedoista

CABAS: Uusi arkistointipalvelu CABASissa

CABAS: Uusi arkistointipalvelu CABASissa

Aiemmissa tiedotteissa ja uutiskirjeissä olemme kertoneet arkistointipalvelun käyttöönotosta CABASissa. Nyt on vihdoin sen aika!

Miten arkistointipalvelu toimii?
Laskelmat, jotka ovat 3–10 vuotta vanhoja, arkistoidaan nyt automaattisesti PDF-tiedostoina. Huomaa, että laskelman ikä lasketaan päivästä, jolloin laskelmaa on viimeksi muutettu. Yli 10 vuotta vanhat laskelmat poistetaan automaattisesti huhtikuun julkaisun jälkeen.

Voit valita haun arkistoiduista laskelmista valitsemalla Haku-painikkeen alla olevan "Sisällytä arkistoidut" -valintaruudun (1 yllä olevassa kuvassa) aktiiviseksi.

Hakutulos näyttää kaikki hakukriteerin osumat. Arkistoitujen laskelmien (3-10 vuotta edellisestä muutoksesta, 2 yllä olevassa kuvassa), tilaksi on merkitty Arkiston tila -sarakkeeseen "Arkistoitu".

Napsauta hiiren kakkospainikkeella haluamaasi arkistoitua laskelmaa ja sinulle avautuu valikko, jossa on neljä vaihtoehtoa (3 yllä olevassa kuvassa):

• Avaa arkistoitu PDF (arkistoitua laskelmaa EI voi enää avata CABASissa muokkausta varten)
  • Lataa arkistoitu PDF (voit tallentaa arkistoidun laskelman omalle tietokoneellesi tai muulle tallennusvälineelle)
  • Lataa liitteet (jos laskelmassa on liitteitä, ne voidaan ladata ZIP-tiedostona)
  • Poista arkistoitu PDF ja liitteet (HUOM! Poistettua laskelmaa EI voi palauttaa!)

Mitä arkistoitu laskelma (PDF) sisältää?
Arkistoitu laskelma sisältää kaikki tiedot, joista laskelman laskentatulos CABASissa muodostuu (1 alla olevassa kuvassa), kaikki laskelmaan liitetyt kuvat ja niihin liittyvät metatiedot (2 alla olevassa kuvassa) sekä uuden raportin, joka näyttää laskelmahistorian (3 alla olevassa kuvassa).

Myös laskelmaan liitetyt dokumentit arkistoidaan laskelman PDF-versioon.