I denna CABAS-version hittar du bland annat förbättringar i Ytrikta-dialogen. Nedan kan du läsa mer om den nya versionen.
Länkar till Release notes finns efter läsning i notifieringslistan uppe till höger.

  • CABAS: Implementation av Statistikportalen 
  • CABAS: Förbättrad Ytrikta-dialog

CABAS: Implementation av statistikportalen i CABAS

Nu har CABAS-statistiken flyttats till Statistikportalen. CABAS-användare som har tillgång till statistiken idag kommer att nå webbtjänsten först på torsdag. Första gången krävs inloggning med befintligt CABAS-användarnamn och lösenord. Klicka på statistik-ikonen i övre högra hörnet på startsidan i CABAS för att komma till statistikportalen.

Alla befintliga rapporter är flyttade till Statistikportalen där det finns verktyg som ger användaren möjligheten att skapa förbättrade rapporter. Det finns fem rapporter: Kostnadsrapport, Tidrapport, Lackrapport, Reservdelsrapport och rapport för begagnade delar. Du hittar instruktioner för rapporterna under fliken ”Instruktioner”, i övre delen av rapportsidan.

CABAS: Förbättrad Ytrikta-dialog

Flera användare har gett feedback att det behövs fler än tre skadeytor i Ytrikta-dialogen och att möjligheten att skapa fler skadeytor genom övrigt-rader inte fungerar tillräckligt bra eftersom skadeytan på övrigt-rad inte går att ändra i kalkylen.

Vi har nu förbättrat Ytrikta-dialogen: När du öppnar dialogen visas numera en tom rad där du kan registrera en skadeyta för reparation (se nedan).

Genom att trycka på ”Tillägg”-knappen (1) skapar systemet en ny tom rad. På så sätt kan du kalkylera upp till 10 skadeytor per detalj (se nedan). Om du vill radera en skadeyta från Ytrikta-dialogen, kan du nu göra det genom att trycka på ”Delete”-knappen (2) intill raden du vill ta bort.

Skulle det mot förmodan behövas en elfte skadeyta för kalkylering kan du som tidigare skapa denna elfte skadeyta genom att skapa en Övrigt rad.

CABAS: Nya modeller