Med denna release kommer bl.a. den efterlängtade funktionaliteten CDD (kontinuerlig dataleverans) som innebär att nya CABAS-modeller levereras till alla CSP-användare så fort de är färdigställda och testade.

Nedan kan du läsa mer om den nya funktionaliteten.

Länkar till Release notes finns efter läsning i notifieringslistan uppe till höger.

Sammanfattning Release notes December

  • CABAS: Gamla inloggningen tas bort
  • CABAS: Kontinuerlig dataleverans av nya CABAS-modeller
  • CABAS: Möjlighet att söka på inaktiverade användare
  • CABAS: Automatiskt ifyllda debiteringar för lack- och plastverkstad

CABAS: Gamla inloggningen tas bort

Från och med releasen den 7 december kommer den gamla inloggningsrutinen i CABAS och CAB Plan att tas bort. Detta görs för att möta krav på ökad IT-säkerhet. Du behöver då ha ditt användarnamn och lösenord tillgängligt för att kunna logga in.

Det här behöver du göra före 7 december:

  • Ta reda på ditt användarnamn och lösenord. Har du inte tillgång till ditt lösenord kan du beställa ett nytt genom att klicka på ”Glömt lösenord” vid inloggning.
  • Se till att du använder någon av följande webbläsare som stöds av CABAS/CAB Plan: Chrome, Edge, Internet Explorer 9 eller senare.
  • Logga in via det nya inloggningsförfarandet för att säkerställa att det fungerar för dig. Om du får problem med detta ber vi dig kontakta vår Support.

CABAS: Kontinuerlig dataleverans av nya CABAS-modeller

Funktionen kontinuerlig dataleverans är tillagd i denna release och kommer att bli aktiverad en marknad i taget under tre till fyra veckor efter release.

Från och med denna release levereras nya CABAS-modeller så fort de är färdigställda och testade. I det övre högra hörnet på CABAS startsida finns en ny ikon (som föreställer en personbil och en måttstock) som indikerar för användaren när en ny CABAS-modell har levererats till databasen.

När en ny CABAS-modell är tillgänglig visas detta genom ett utropstecken vid denna nya ikon:

Vid klick på ikonen visas en lista med de senast publicerade CABAS-modellerna:

Klicka på knappen ”OK” för att göra de nya modellerna tillgängliga för kalkylering i systemet.

CABAS: Möjlighet att söka på inaktiverade användare

Med denna release kommer flera nya möjligheter i menyn Grunddata => Användare.

  • Du kan rensa eller filtrera vyn ”Användare”.
  • Du kan snabbt inaktivera och aktivera användare som jobbar tillfälligt i systemet, till exempel för personal som säsongs- eller sommarjobbar.
  • Du kan fortfarande se statistik för användare som markerats som inaktiverade.

CABAS: Automatiskt ifyllda debiteringar för lack- och plastverkstad

Tidigare har verkstaden varit tvungen att i fliken ”Reparera” under ”Debiteringar” välja sin egen verkstad som lackverkstad och plastverkstad för att få sina debiteringar på plats, även om det funnits ett avtal för alla verkstadstyper med försäkringsbolaget.

Från och med denna release blir lackverkstad och plastverkstad med tillhörande debiteringar automatiskt ifyllda om verkstaden har ett giltigt avtal med försäkringsbolaget. Dock behöver verkstaden fortfarande välja lackverkstad och/eller plastverkstad om det finns flera olika verkstäder registrerade som underleverantörer.

Nya modeller