Helmikuun julkaisu sisältää useita uusia toimintoja. Jatkossa CABAS-laskelmille on luotu arkistointipalvelu ja käyttäjille on luotu mahdollisuus poistaa automaattinen maalaustyypin valinta käytöstä. Päivityksen muut uutuudet ovat luettavissa alla olevasta julkaisutietojen yhteenvedosta.

Julkaisutietoja voi lukea myöhemmin klikkaamalla CABASin aloitussivun oikeassa yläreunassa olevaa julkaisutiedot-kuvaketta.

Helmikuun julkaisutietojen yhteenveto

• CABAS: CABAS-arkistointipalvelu
  • CABAS: Mahdollisuus automaattisen maalausmenettely-valinnan poiskytkemiseen

Uudet päivitykset vakuutusyhtiöille

• CABAS: Mahdollisuus hallita uudelleenlähetettyjä laskelmia manuaalisesti
  • CABAS: Mahdollisuus suodattaa toisesta vakuutusyhtiöstä vastaanotettuja laskelmia

________________________________________________________________________________

CABAS: CABAS-arkistointipalvelu

Aikaisemmin olemme tiedottaneet tulevasta CABAS-arkistointipalvelusta. Jatkossa 3-10 vuotta vanhat CABAS-laskelmat arkistoidaan automaattisesti ja yli 10 vuotta vanhat laskelmat poistetaan. Huomioitavaa on, että laskelman vanheneminen alkaa hetkestä, jolloin sitä muutettiin viimeisen kerran!

Arkistoituja laskelmia voidaan jatkossa etsiä aktivoimalla ”Etsi”-painikkeen alla oleva ”Lisää arkistoitu”-valintaruutu (Yläkuva kohta 1).

Hakutulos tuo esiin kaikki yli kolme vuotta vanhat arkistoidut laskelmat. Arkiston tila -sarakkeessa lukee ”Arkistoitu” (yläkuva kohta 2). Arkistoidut laskelmat avautuvat PDF-tiedostoina ja ovat tallennettavissa esimerkiksi omalle tietokoneelle (yläkuva kohta 3).

Arkistoitu laskelma sisältää CABAS-laskelman laskelmasivut (alakuva kohta 1), kaikki laskelmaan liitetyt valokuvat (alakuva kohta 2) ja uuden raportin CABAS-laskelman historiatiedoista (alakuva kohta 3)

Tärkeää tietoa uudesta laskelmien arkistointitoiminnallisuudesta CABASissa

Helmikuun 2021 CABAS-julkaisussa käyttöönotettavasta uudesta arkistointitoiminnallisuudesta huolimatta, alkuun CABASissa saattaa näkyä aktiivisena myös sellaisia laskelmia, joiden tulisi olla ikänsä puolesta arkistoituja. Näillä laskelmilla ei ole sarakkeessa Arkistoinnin tila merkintää Arkistoitu

CABASissa on arvioitu olevan tällä hetkellä noin 15 miljoonaa arkistoitavaa laskelmaa. Uudelta arkistointiohjelmalta menee arviolta vuosi ennen kuin se on käsitellyt kaikki CABASissa jo olevat arkistoivat laskelmat. Kun kaikki vanhat laskelmat on arkistoitu, ohjelma arkistoi jatkossa laskelmia reaaliaikaisesti arkistointisääntöjen mukaisesti.

Kaikkia laskelmia, joita arkistointiohjelma ei ole vielä käsitellyt, voidaan avata ja muokata normaalisti CABASissa.

CABAS: Mahdollisuus automaattisen maalausmenettely-valinnan poiskytkemiseen

Jatkossa käyttäjä voi itse hallita CABAS-maalaussivun maalausmenettelyn automaattivalintaa.

Jos automaattivalinta kytketään pois käytöstä, kaikki maalausmenettely-valinnat tulee tehdä itse (Uusi, Vanha tai häivytys). Huomioitavaa on, ettei automaatin poiskytkentä vaikuta kaikkiin CABAS-lisenssin käyttäjiin vaan ainoastaan käyttäjään, joka poiskytkennän on tehnyt.

Mene Perustietoihin (yläkuva kohta 1) ja klikkaa käyttäjä (yläkuva kohta 2) valitse asetukset-välilehti (yläkuva kohta 3) ja aktivoi punaisella nuolella merkitty kohta ”Poista automaattinen maalauksen valinta).

______________________________________________________________________________________

Uudet päivitykset vakuutusyhtiöille

CABAS: Mahdollisuus hallita uudelleenlähetettyjä laskelmia manuaalisesti

Laskelmat joihin vakuutusyhtiö on antanut vahinkovastauksessa tiedon ”Ei hyväksytty”, ”Ei vakuutusta täällä” tai ”Lunastus”, ohjataan jatkossa aina manuaalikäsittelyyn, kun CABAS-laskelma saapuu seuraavan kerran samaan vakuutusyhtiöön. Ominaisuus kytketään päälle punaisen nuolen osoittamassa kohdassa (yläkuva) ”Käsittele seuraava pyyntö manuaalisesti”

Ominaisuus kytketään päälle menemällä Perustietoihin (alakuva kohta 1), Yritysasetuksiin (alakuva kohta 2) ja aktivoimalla lopuksi valintaruutu punaisen nuolen osoittamassa kohdassa.

CABAS: Mahdollisuus suodattaa toisesta vakuutusyhtiöstä vastaanotettuja laskelmia

Tässä päivityksessä on parannettu CABAS-viestien hakutoimintoa. Jatkossa voidaan etsiä toisista vakuutusyhtiöstä vastaanotettuja CABAS-laskelmia.

Haku tehdään valitsemalla Viestityyppi ”Siirretty laskelma” (yläkuva kohta 1), Suunta ”Vastaanotettu” (yläkuva 3) ja lopuksi valitaan Vastaanottaja ”Korjaamo” tai ”Vakuutusyhtiö” (yläkuva kohta 2) Aikaisemmin oli mahdollista suorittaa haku ainoastaan ”Lähettäjä”-kentässä olevista korjaamoista. Ominaisuus auttaa jatkossa vakuutusyhtiöitä, jotka saavat CABAS-laskelmia toisilta vakuutusyhtiöiltä